Restaurant Apeldoorn Twenty2

Restaurant Twenty2

Restaurant Twenty2 is gevestigd in Apeldoorn, het hart van de Veluwe. Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten zij u kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Met de mooiste seizoen producten van de Veluwe en uit de IJsselvallei neemt de keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.
Reserveer via: 055 - 576 74 84 / Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn

Whisky proeverij

Geschreven op 31 jan 2019 in nieuws

Het thema Van deze Whisky tasting is “Special Finishes”.
Van de meer dan honderd op dit moment actieve distilleerderijen in Schotland, gebruikt 90% Bourbon vaten en 10% sherry- of wijn vaten voor de rijping van hun Whisky. Vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw geven steeds meer distillateurs hun botteling een extra rijping (finish). Ze laten hun Whisky een tijd rijpen op o.a. gebruikte rum-, sherry-, port-, bier- en wijn vaten. Hierdoor wijkt de smaak wat af van hun standaard botteling. Rum en Port zullen een heel andere invloed hebben op de smaak dan bijvoorbeeld sherry, wijn of Madeira. Ook heeft de rijping op andere vaten invloed op de kleur, zo zullen port en wijn een wat rodere kleur geven. Sherry geeft vaak een wat diepere bruine kleur.
We gaan weer 6 Whisky’s proeven met een bijpassend gerecht van chef Gerwin en hebben natuurlijk ook weer een speciale uitsmijter.
We hopen u op 24 februari weer welkom te mogen heten;
Meldt u snel aan want vol=vol!
info@restaurant-twenty2.nl
Met gastvrije groet,
Mick Poot, Gerwin en Paula Sanders Restaurant Twenty2