Restaurant Apeldoorn Twenty2

Restaurant Twenty2

Restaurant Twenty2 is gevestigd in Apeldoorn, het hart van de Veluwe. Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten zij u kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Met de mooiste seizoen producten van de Veluwe en uit de IJsselvallei neemt de keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.
Reserveer via: 055 - 576 74 84 / Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn

Recept van de maand

Geschreven op 25 sep 2017 in nieuws

Elke maand live bij rtv apeldoorn op de radio op maandag middag matinee.

kabeljauw / bloemkool / peterselie / mosselen / bloedsinaasappel
4 mooie stukken kabeljauw filet
500 gram bloemkool
2 eetlepel crème fraiche
500 gram mosselen
50 gram bouquet ( prei, wortel, ui)
2 stuks bloedsinaasappel
½ bos peterselie
De peterselie drogen en tot poeder draaien.
De bloemkool in roosjes snijden en van 400 gram een puree maken door de roosjes te koken in water en zout.
Als ze gaar zijn pureren met iets water tot een mooie puree en op smaak brengen met zout en de crème fraiche toevoegen.
100 gram roosjes raspen en dit mengen met de peterseliepoeder.
De kabeljauw filets bestrooien met zout en peper en deze in iets olie en boter licht bruin bakken.
De filets uit de pan halen en in het bakvocht de overige bloemkool roosjes licht bruin bakken.
De mosselen wassen.
Een pan opzetten met olie en deze heet laten worden.
De mosselen erin doen en even bakken, bouquet toevoegen en even mee laten bakken.
Afblussen met iets witte wijn en met een deksel op de pan even laten koken tot de mosselen open zijn.
Af laten koelen in het vocht.
De mosselen uit de pan halen en het vocht opvangen.
De mosselen uit de schelp halen. Het vocht in een pan doen en het sap van bloedsinaasappel toevoegen.
De vis in een oven van 160 graden C garen in ± 4 a 5 minuten.
De puree, mosselen en de saus verwarmen.
Eet smakelijk…..
Gerwin Sanders