Restaurant Twenty2 is gevestigd in Apeldoorn, het hart van de Veluwe. Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten zij u kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Met de mooiste seizoen producten van de Veluwe en uit de IJsselvallei neemt de keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.
Reserveer via: 055 - 576 74 84 / Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn
schelvis / komkommer / oester / dille / karnemelk
200 gram super verse schelvis filet
4 oesters
dille mayonaise
½ bos verse dille
200 ml zonnebloem olie
45 gram eiwit
40 gram yoghurt
5 gram yuzu sap ( Japanse citrusvrucht)
30 gram sushi vinaigrette
150 dille olie
Draai de dille en de zonnebloem olie in een blender tot een gladde massa.
Doe dit door een zeef zodat er een groene olie overblijft
Meng de overige ingrediënten en laat een half uurtje staan.
Maak dan met behulp van een staafmixer een gladde mayonaise
crème van karnemelk
1 dl karnemelk
15 gram eiwit
25 gram zonnebloem olie
75 gram melk
3 gram agar agar
Meng de karnemelk, eiwit en olie goed met een staafmixer.
Kook de melk met de agar agar 2 minuten goed door.
Meng dit met de karnemelk massa en laat opstijven.
Draai het geheel glad in een blender tot een mooie crème.
Komkommer sap
½ komkommer
100 gram karnemelk
50 gram dille olie
Maak van de komkommer een sap en meng met de karnemelk en de dille olie
Snij de schelvis in hele dunne plakken en verdeel deze op een bord.
op smaak brengen met peper , zout en rasp van een limoen.
open de oesters en van het sap op en verdeel dit over de schelvis.
maak het gerecht op naar eigen inzicht en gebruik kruiden en bloemen uit het seizoen.