Restaurant Apeldoorn Twenty2

Restaurant Twenty2

Restaurant Twenty2 is gevestigd in Apeldoorn, het hart van de Veluwe. Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten zij u kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Met de mooiste seizoen producten van de Veluwe en uit de IJsselvallei neemt de keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.
Reserveer via: 055 - 576 74 84 / Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn

Eigenwij(s)n

Geschreven op 05 okt 2016

Restaurant Twenty2 in Apeldoorn volgt haar eigen weg. Een herkenbare, licht eigenwijze, culinaire signatuur met een voorkeur voor seizoensproducten uit de streek. Eigenwij(s)n is een daarbij passende geheel eigen Nederlandse wijnlijn, samengesteld door Twenty2 in samenwerking met Wijngoed Gelders Laren.

Kunstenaar Theo Broeren maakte voor het etiket van Eigenwij(s)n in zijn bekende vrolijke stijl een portret van de eigenaren Gerwin Sanders en Paula Sanders-Linthorst. Het schilderij heeft een speciale plaats gekregen in Restaurant Twenty2.

Eigenwij(s)n – wit – Solaris-Cabernet Blanc 2015
750 ml, 13,5% vol.
Deze cuvée van de Solaris en Cabernet Blanc druif is een zachte witte wijn met frisse tonen van asperge, buxus en kruisbes. Het tropisch fruit van de 3 maanden op barrique gelagerde Solaris geeft een volle smaak en mooie afdronk.


Eigenwij(s)n – rood – Pinotin-Regent 2014

750 ml, 13% vol.
Seal of Approval AWC Vienna 2016
Deze cuvée van de Pinotin en Regent druif met een barriquelagering van 14 maanden op Amerikaans eiken, is een zuivere robijnrode wijn met een kruidig aroma van laurier en een volle fruitige smaak van bramen.

Wijngoed Gelders Laren Theo Broeren Wijnflessen

Stuk voor stuk bevlogen ondernemers. Mensen met hart voor de zaak, die met passie en visie continu werken aan de beste kwaliteit en openstaan voor vernieuwing.

Tijdens inspirerende proefsessies bij Neerlands Wijnmakerij worden de wijnen onder begeleiding van de wijnmaker op maat samengesteld.

Sommeliers kunnen hiermee uit eigen ervaring vertellen over de herkomst en het volledige proces van totstandkoming van de wijnen. Van wijnstok tot de fles die zij aan hun gewaardeerde gasten presenteren.