Restaurant Apeldoorn Twenty2

Restaurant Twenty2

Restaurant Twenty2 is gevestigd in Apeldoorn, het hart van de Veluwe. Waar wild en water samenkomen, waar rust en ruimte nog bestaan laten zij u kennismaken met het allerbeste uit de moderne keuken. Met de mooiste seizoen producten van de Veluwe en uit de IJsselvallei neemt de keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.
Reserveer via: 055 - 576 74 84 / Van Kinsbergenstraat 2, Apeldoorn

De Keuken van Gerwin

Herkenbaar, licht eigenzinnig en uitdagend, dat is de signatuur van chef Gerwin Sanders en zijn keukenbrigade. Met seizoensproducten uit de regio bieden zij al bijna 10 jaar zelfs voor de meest culinaire fijnproever een verfijnde en verrassende eetbeleving.

Wij werken met verse, pure, biologische seizoensproducten en zoveel mogelijk uit eigen streek. Ook zijn we lid van Slowfood Nederland, Dutch Cuisine en Euro-Toques, wat staat voor eerlijke, verse, regionale producten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn.

Onze gerechten zijn eerlijk, ambachtelijk, een tikkeltje eigenwijs en vooral heel lekker.

gerwin_sanders

gerwin_sandersgerwin_sandersgerwin_sanders

 


Onze groenten

Verse groenten en fruit komen rechtstreeks van de afslag via Miedema. Daarnaast werken wij met 2 biologische boeren (Cees van der Pol en Stadsakkers) uit de regio Apeldoorn. Deze boertjes voorzien ons van scharreleieren, honing en van de mooiste eetbare bloemen, kruiden, vergeten groenten en seizoensfruit. Deze staan ‘s morgens nog in de grond en liggen ‘s avonds op uw bord. Onze asperges komen van Martens in Tienray.

Vers gebakken brood

Wij bakken elke dag ons eigen zuurdesem brood. Het meel dat wij gebruiken wordt speciaal voor ons geselecteerd door George Pijnappel van Molen De Hoop uit Klarenbeek.

Vlees en Wild

Ons vlees komt binnen via regionale leveranciers die uitsluitend werken met scharrelvlees zoals Geitenvlees, Livar varken, Lakenvelder rund, Jersey kalf, Mangalitsa varken, Blonde D’Aguitaine rund, Fleckvieh rund, Veluwse Mais eend, Kemperhoen, Leghaantje en Maas Rijn IJssel rund. Dit vlees wordt verzorgd en eventueel gerijpt door Van Ommeren, Geitengeluk, Jan’s Vlees, Villa Bakhuis, Boerenhart, Lankerenhof en Otto Jan Bokma. Ons wild wordt geleverd door scharrelslager en poelier Kamphuis uit Apeldoorn die wild krijgt uit de regio rondom Apeldoorn.

Vis

Onze vis en schaal- en schelpdieren komen voornamelijk uit de Noordzee en worden rechtstreeks geleverd van de afslag door Dutch Canadian Food Line uit Zutphen en Bestfish uit Almere.
Forellen komen van ’t Smallert uit Emst en de Baeri kaviaar en steur van De Steurhoeve uit Laren (Gelderland)

IJs

Al ons ijs wordt op ons recept gemaakt en met zorg gedraaid door Van Swoll uit Apeldoorn.

Kaas

Hilde en Laura van Het Kaaslokaal in Apeldoorn selecteren en rijpen al onze Hollandse kazen en leveren ook onze heerlijke geitenboter, buffelyoghurt en geitenkwark. De heerlijke gemberspread wordt gemaakt door Caatjes Lekkernijen.

Wijnen, Bier, Water, Koffie en Thee

Onze wijnkaart is met zorg samengesteld door Sjoerd IJzerman van Winetable en Otto Hobbelink van Vinotto met o.a. 22 wijnen die per glas te bestellen zijn. Ook schenken wij onze Eigenwij(s)n, in samenwerking gemaakt met Wijngoed Gelders Laren. Daarnaast schenken wij natuurlijk Apeldoornse Trots, Veluwse Schavuyt. Onze koffie wordt geleverd door Koffiebranderij Bosbrand uit Apeldoorn. Verse thee komt van Ticho uit Yerseke. Onze mooie likeur van de olijfboom wordt geleverd door Marcel de Beer van La Piada. Ook serveren wij EARTH Water. EARTH Water doneert namelijk 100% van de nettowinst aan waterprojecten in gebieden waar het hard nodig is.

gerwin_sanders